Időnként érdemes megállnunk egy picit, és elgondolkodnunk néhány dolgon. Olyan kérdéseken, amelyek elől sokan menekülnek, ahogy csak tudnak, mert szembenézni velük fájdalmas. Pedig megéri. Nagyon megéri. Ha nem először jársz itt az oldalamon, akkor jó eséllyel Te is azok közé tartozol, akik mernek tükörbe nézni, és ha szükséges, változtatnak is az életükön.
Akkor Te is pontosan tudod, hogy nincs olyan szabály, ami szerint az évek múlásával csak egyre siralmasabb lehet az életed, és egyre kevesebb lehetőség marad számodra. Sokan elhiszik, hogy így van, de tévednek. Hogy mekkorát, arra egy idősen is fiatal hölgyről készült rövid videó tökéletes példát ad – de mielőtt megnéznéd, érdemes feltenned magadnak néhány kérdést.
Milyen életről álmodtál gyermekként? Olyat élsz most? Vagy inkább beletörődtél egy olyan életbe, ami könnyebbnek tűnt számodra? Él még benned a remény, vagy lemondtál végleg a nagy terveid megvalósításáról? Mertél egyáltalán nagyot álmodni?
És ha igen, akkor vajon most a fogaidat összeszorítva menetelsz egy távoli cél felé, remélve, hogy ha eléred, egyszer majd végre boldog lehetsz? Vagy megengeded magadnak a boldog pillanatokat már most útközben is?
Ahogy eltelt egy újabb év, úgy érzed, hogy minden egyes napnak volt értelme? Vagy ezt az évet is végigszenvedted valahogy, remélve, hogy a következő majd jobb lesz? És vajon mitől lesz jobb?
A legtöbb ember csak nagyon sokára mer őszinte választ adni ezekre a kérdésekre. Csak élik valahogy az életüket, sodródnak a tömeggel, és nézik, ahogy egyik év eltelik a másik után. Várnak, hogy majd valamikor boldogok lesznek, aztán a várakozásuk átbillen a „már túl késő” állapotba. A remény meghal, marad a beletörődés.
De nem mindenki járja ezt az utat. Vannak olyanok, akik nem hajlandóak lemondani az álmaikról – sem más emberek miatt, sem a körülmények miatt, de még az életkoruk miatt sem. Ilyen az a 81 éves fiatal hölgy is, aki Madrid egyik utcáján vállalkozott egy rövid táncra.
(h/t: sfglobe)
A nézőközönség részéről furcsálló és aggódó tekintetek kísérték őt a rögtönzött táncparkettre, azonban hamar megváltozott mindenki arckifejezése. Érdemes megnézned ezt a rövid videót, mert szavakkal úgysem tudnám átadni az élményt.

A hölgy Sarah „Paddy” Jones, aki a legidősebb akrobatikus salsa táncos címének büszke tulajdonosaként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. A madridi bemutatót azért csinálták táncpartnerével, mert szerették volna megmutatni – főleg az időseknek –, hogy egyáltalán nem kell beleroppanni az életbe, hanem lehet élvezni is azt.
Mert lehet így is élni. Az életkort csak egy számnak tekintve, az életet pedig egy csodálatos kalandnak, amelyben akár jól is érezhetjük magunkat. Nemcsak most, egy új év kezdetén, új reményekkel töltekezve, hanem az egész utunk során megőrizve ezt az életszemléletet.
Mert így tényleg van értelme ennek az élet nevű játéknak.
Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Kérlek, segíts eljuttatni hozzájuk is.
Ha személyes segítségre vagy új impulzusokra van szükséged, várlak szeretettel a személyes tanácsadásomon.