„Neki azért sokkal könnyebb – hiszen már így született.” – sokan jönnek ezzel a kifogással, amikor olyan emberek példájával találkoznak, akik születésüktől fogva testi fogyatékossággal rendelkeznek, mégis csodálatos dolgokat értek el az életükben. Olyan emberek, mint Tony Meléndez, Caroline Casey, vagy Jessica Cox.
Persze, amikor először szembesülsz egy igazán komoly nehézséggel az életedben – legyen az betegség, családi probléma, vagy munkahelyi kihívás –, vagy Te magad érzed úgy, hogy változtatni szeretnél az életeden, akkor eleinte rengeteg akadályt látsz magad előtt. Van, hogy mást nem is, csak akadályt. Ilyenkor természetes, hogy a saját helyzetedet tragikusabbnak látod, mint másokét. Pláne azét, aki már a saját problémájával együtt született.
Mindennapi_MotivacioDe talán nem mondok sokkoló újdonságot: a gyermeknek is van lelke. Vannak félelmei, vannak fájdalmai, vannak kételyei, és a kudarcokat is ugyanolyan keményen éli meg, mint egy felnőtt. Vagy még keményebben.
A csodálatos eredmények, amiket látsz ezeknél a „különleges” embereknél, nem velük született tulajdonságok. És nem is maguktól jöttek az évek során. Rengeteg erőfeszítés, próbálkozás, kudarc és kitartás van mögöttük.
Ebből mutat be néhány pillanatképet az a videó, mely ugyan reklám céljából készült, de a történet maga nagyon is valós. Ez a történet Nico Calabriáról szól. Nico focista, aki profi szinten űzi a sportot, aminek kiskora óta szerelmese. És még valamit érdemes tudni róla: egy lábbal született.
Az első videó Nico eddigi életét foglalja össze röviden, a másodikban pedig további elképesztő mozdulatokat mutat be.


Munka, kudarc, újabb kudarc, megint újabb kudarc, kitartás, és siker. Erről szól a történet röviden. Nincsenek könnyebb, rövidebb utak a sikerhez. Ami túl könnyűnek tűnik, attól igazán komoly eredményt sem várhatsz. Amikor Nico Calabriához hasonló emberi teljesítményeket látsz, akkor ne azt az üzenetet ültesd az agyadba, hogy az ilyen emberek különlegesek, vagy nekik valami miatt könnyebb. Nem azok, és nem is könnyebb nekik. Mindössze annyiban mások, hogy ők elhatározták: mindent megtesznek a céljukért. Akárhányszor buknak is el, mindig felállnak újra, és folytatják. Mert ez ad értelmet az életüknek. Ahogy a Tiédnek is.
„Ha minden nap elvégzitek ezt az egyszerű gyakorlatot, csodálatos erőt szereztek. Mielőtt eléritek azt, csodálatos dolognak tűnik, de miután megszereztétek, nincs már semmi különös benne.”
Shunryu Suzuki

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Hogy mikor lesz vége a háborúnak? Akkor, amikor nem veszekszel
Tovább
Szeretünk ítélkezni. Az sem jelent akadályt, ha csak a teljes
Tovább
Baj van a világgal. Ezt mindenki tudja. Pontosabban: mindenki így
Tovább
Megragadni a pillanatot. Megélni teljes valójában. Nem agyalni, hogy mi
Tovább
Az emberi jellem sokszínűségének megvannak a maga szépségei. Szokásaink, érdeklődési
Tovább
Van egy játék, amit tudat alatt rengetegszer játszunk, de érdemes
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük