Jöjjön az apró betűs rész a kicsi csillag után. Tudod, amit szinte senki nem olvas el – és ami teljesen más perspektívába helyezi a vastag betűs szöveget. Azt a szöveget, ami tartalmát tekintve úgy szól, hogy “nem vagyok szerethető”, vagy úgy, hogy “lószart sem ér a munkám”, vagy úgy, hogy “belehalok a betegségembe”, vagy úgy, hogy “két lábon járó csődtömeg vagyok”. A vastag betűs szöveget már jól ismered.

Na de mi is van még ide írva apró betűkkel?

A “nem vagyok szerethető” lábjegyzete az, hogy *egy olyan ember szerint, aki a gyerekkori traumáimat élteti tovább bennem.

A “lószart sem ér a munkám” kiegészítése az, hogy *egy olyan helyen, ahová nem vagyok való, vagy ahol nem becsülnek meg.

A “belehalok a betegségembe” csillagozott jegyzete az, hogy *olyan szakértők szerint, akik nem a személyemet nézik, hanem statisztikai adatokat – amiket zömében önsajnálatba vagy kétségbeesésbe ragadó emberekből vontak.

A “két lábon járó csődtömeg vagyok” alatt pedig az szerepel apró, alig látható betűkkel, hogy *mert gyerekkoromban elhitették velem, hogy ha valami nem sikerül, akkor nem megértő segítség, hanem büntetés jár – ezért most már magamat büntetem.

Elolvasod alaposan az apró betűs részeket? Mert ha nem, akkor egy mások által összetákolt világképet őrizgetsz görcsösen.

Egy olyan világképet, ami két-három ember kontár munkájából épült számodra. Nincs benne a személyiséged, nincs benne a hited, nincsenek benne a vágyaid, és nincs benne a saját erőd sem.

Csak az ő véleményük van benne. Az pedig nem kell, hogy egyezzen a Tiéddel.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Birtoklás nélküli csodálat. A legtöbb ember számára idegen fogalom. A
Tovább
Játsszunk egy asszociációs játékot: én kezdek egy szóval, Te pedig
Tovább
Baj van a világgal. Ezt mindenki tudja. Pontosabban: mindenki így
Tovább
Mindnyájunknak vannak céljai. Legalábbis azoknak, akik élnek, és nem élőhalottként
Tovább
Készen állsz. A sok idétlenül vigyorgó (szinte vicsorgó), pozitív életszemlélettől
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük