Jöjjön az apró betűs rész a kicsi csillag után. Tudod, amit szinte senki nem olvas el – és ami teljesen más perspektívába helyezi a vastag betűs szöveget. Azt a szöveget, ami tartalmát tekintve úgy szól, hogy “nem vagyok szerethető”, vagy úgy, hogy “lószart sem ér a munkám”, vagy úgy, hogy “belehalok a betegségembe”, vagy úgy, hogy “két lábon járó csődtömeg vagyok”. A vastag betűs szöveget már jól ismered.

Na de mi is van még ide írva apró betűkkel?

A “nem vagyok szerethető” lábjegyzete az, hogy *egy olyan ember szerint, aki a gyerekkori traumáimat élteti tovább bennem.

A “lószart sem ér a munkám” kiegészítése az, hogy *egy olyan helyen, ahová nem vagyok való, vagy ahol nem becsülnek meg.

A “belehalok a betegségembe” csillagozott jegyzete az, hogy *olyan szakértők szerint, akik nem a személyemet nézik, hanem statisztikai adatokat – amiket zömében önsajnálatba vagy kétségbeesésbe ragadó emberekből vontak.

A “két lábon járó csődtömeg vagyok” alatt pedig az szerepel apró, alig látható betűkkel, hogy *mert gyerekkoromban elhitették velem, hogy ha valami nem sikerül, akkor nem megértő segítség, hanem büntetés jár – ezért most már magamat büntetem.

Elolvasod alaposan az apró betűs részeket? Mert ha nem, akkor egy mások által összetákolt világképet őrizgetsz görcsösen.

Egy olyan világképet, ami két-három ember kontár munkájából épült számodra. Nincs benne a személyiséged, nincs benne a hited, nincsenek benne a vágyaid, és nincs benne a saját erőd sem.

Csak az ő véleményük van benne. Az pedig nem kell, hogy egyezzen a Tiéddel.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Ezt nem fogja más érteni. Elmagyarázni sem fogod tudni annak,
Tovább
Mindannyian elszenvedünk különböző nagyságú és intenzitású sérelmeket. Vannak, akiknek több
Tovább
Sok a kötekedő barom, igaz? Pedig csak szeretnéd nyugodtan intézni
Tovább
Napi két-három-négy óra. Mennyi hasznos és valóban szórakoztató dolgot lehet(ne)
Tovább
Vannak emberek, akik azért mondanak le az álmaikról, mert már
Tovább
Változás. Az emberek jelentős részének ezzel van gondja. Vagyis magával
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük