Képzelj el egy modellt… egy szépségideált, aki a kifutón magabiztosan lépdelve alakjával, vonásaival, gyönyörű ruháival és egész kisugárzásával a megvalósult álom sokak által irigyelt megtestesítője. Nemcsak pillanatnyi feltűnést kelt bárhol, ahol megjelenik, hanem Giorgio Armani szavai is igazak rá: „Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád.” Divatlapok címlapjáról köszön vissza, kozmetikai cégek és modellügynökségek szerződtetik, a legnagyobb divatbemutatókon mutathatja meg szépségét… És rengeteg nő vágyik arra, hogy olyan lehessen, mint ő. Ő, az ideál.
Mindennapi_MotivacioMadeline Stuart mindezt megvalósította, egyetlen kivétellel: senki nem akar olyan lenni, mint ő. A 18 éves lány ugyanis Down-szindrómás.
Amikor egy topmodellre gondolsz, valószínűleg eszedbe sem jut egy ilyen betegség, de ha mégis valaki megemlíti, azonnali kizáró tényezőnek könyveled el. Egyáltalán hogy lehet egy Down-szindrómás lány szép? – gondolják nagyon sokan magukban, miközben egy álszent, zavart elismeréssel nyugtázzák a hallottakat.
Mások elfogadóbbak, és aki ismeri is valamennyire magát a betegséget, az tudja, hogy a Down-szindrómás emberek mentális képességbeli hiányosságaik mellett igen gyakran küzdenek súlyproblémával is. Nem, nem olyan súlyproblémával, mint az elkényelmesedett átlagemberek, akik a kifogásaikat gyűjtögetve és őrizgetve lobogtatják az én-mindent-megpróbáltam-de-ilyen-a-genetikám-vagy-a-körülményeim-vagy-a-csillagok-állása zászlót, majd egy újabb csokis kekszet a szájukba tuszkolva belehuppannak a fotelbe a TV elé. A Down-szindrómás embereknek ennél jóval nehezebb a helyzetük.
Madeline azonban olyan lány, akinek az álmai fontosabbak, mint a kifogásai. És ez ilyen egyszerű. Mindig is vonzotta a divat világa, és minden vágya az volt, hogy ő is modell lehessen. Azért ez egy elég merész cél egy olyan lánytól, akire születésekor az orvosok azt mondták, soha semmit nem fog elérni az életében.
Madeline_stuart_1
Maddy nem így gondolta. Ő úgy gondolta, hogy amire teljes szívéből vágyik, azt képes is megvalósítani. Elkezdett táncolni, heti ötször úszni és több más sportot is rendszeresen gyakorolni, aminek köszönhetően 20 kilótól szabadult meg, sokkal magabiztosabbá és élettel telibbé vált, és elindult egy olyan úton, amiről a legtöbben még álmodni sem mernek. Pedig pont ezen múlt: Maddy mert álmodni, kitartóan fejlesztette önmagát és következetesen haladt a célja felé. Az ausztrál lány 18 évesen a New York Fashion Week kifutóján mutatta meg, hogy a szépség fogalma előítéletektől mentes.
A szavaknál azonban sokkal többet mond néhány kép arról az elkötelezettségről, amivel ez a Down-szindrómás fiatal lány felülírta az elvárásokat és megvalósította az álmát. Innen indult:
Untitled
És ide jutott:
Madeline_stuart_3
Madeline_stuart_4
(h/t: mirror)
Itt pedig Maddy-t láthatod a kifutón:

Madeline Stuart nemcsak önmagáért harcolt – és győzött –, hanem megmutatta azt is, hogy a szépség egészen más, mint amit a társadalmi elvárásokon keresztül erőltetünk magunkra. Mindenki lehet szép, és a legtöbben csak azért nem azok, mert bezárkóznak és görcsösen próbálnak megfelelni másoknak. Maddy modell karrierjével a Down-szindrómás és más fogyatékkal élőnek megbélyegzett emberekre is szeretné felhívni a figyelmet, megmutatva, hogy egyes képességbeli különbözőségük ellenére ők is teljes értékű emberek.
És még valamit bebizonyított ez a fiatal lány: a lehetetlen csak a fejünkben létezik.

 

Ha Neked hasznos volt, másoknak is az lehet. Segíts eljuttatni hozzájuk is!

Kocsis Gábor vagyok, mentális segítő, űrkutató mérnök, harcművész, stroke túlélő, a Beszélgetések a Kutyámmal c. könyv írója, a hasznaldfel.hu oldal létrehozója és írója. De ezek csak címkék. Sokkal fontosabbnak tartom azt, amiben hiszek: minden tapasztalatodat fel tudod használni önmagad fejlesztésére és az életed szebbé tételére. Ezt a szemléletet tanítom érthető formában, hatékony módszerekkel.

A hírlevél a legbiztosabb módja, hogy az elsők között értesülj az írásaimról, az előadásaimról, a workshopjaimról, a jótékonysági programjaimról és egyéb rendezvényeimről:

A "Kérem az infókat" gombra kattintással elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót

AJÁNLAT

Írásaim

Nem kéne feltétlenül megrohadnia emberi kapcsolataink többségének. Párkapcsolatok, barátságok, munkakapcsolatok
Tovább
A legtöbb embernek nem megy. Mert könnyebb anyázni. Vagy kijelölni
Tovább
Vannak lehetetlen dolgok. Tudod, amit egyszerűen képtelenség megcsinálni. Biztos vagy
Tovább
Tudom, a sérelmeid. Meg a büszkeséged. Meg amúgy is ő
Tovább
Konfliktusaink többségét azért nem tudjuk megoldani, mert indulatból próbáljuk kezelni
Tovább
A problémák életünk részei. Mindannyian rendszeresen szembesülünk hol kisebb, hol
Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük